KINESIOLOGISK TEJPNING

Som komplement till mina övriga behandlingar utför jag kinesiologisk tejpning. Metoden utvecklades av en japansk kiropraktor på 1970-talet och används i första hand för att reducera läkningsprocessen på skador men har även som syfte att lindra smärta. Det går alltså bra att tejpa spända muskler och avlasta dessa, till exempel vid ryggont, nackont, axelproblem eller lokal smärta.

Tejpen sitter på kroppen under en till tre veckor och under tiden går det att både träna, duscha och basta. Tejpen är elastisk och har egenskaper som påminner om den egna huden.

Kinesiologisk tejpning har använts i Sverige sedan 2006 och då framför allt hos idrotten. Skillnaden mellan den tejp jag erbjuder och den vanliga sporttejpningen är bland annat att du genom min behandling bibehåller rörligheten i leden istället för att begränsa den. Istället för minskad blodcirkulation så ökas flödet.

Tillstånd som kan vara lämpliga att tejpa är tennisarm, nackont, besvär i ländryggen, axel, hälsenan samt stukning av fotleden m m.

Priser
15 min = 180 kr

Har du frågor om behandlingen?
Kontakta oss gärna!